Ιστορικό – Ορεινά μελισσοκομία

Η MELODIA – Βιολογική Μελισσοκοµία είναι µια οικογενειακή µονάδα που παράγει ανεπεξέργαστο, βιολογικό μέλι. ∆ηµιουργήθηκε το 2013, χάρη στην δουλειά και στο µεράκι του µελισσοκόµου – παραγωγού Κυριάκου Βήρου. Η έδρα βρίσκεται στον ηµιορεινό οικισµό Καρίτσα, της Ηπείρου, στην Ελλάδα. Σήµερα διαθέτει 650 βιολογικά πιστοποιηµένες κυψέλες. Μετακινεί εποχικά τα µελισσοκοµία της σε ορεινούς παρθένους τόπους, όπως η οροσειρά της Πίνδου. Τα µη επιβαρυµένα οικοσυστήµατα, ο πλούτος των άγριων βοτάνων και τα κατάφυτα δάση προσφέρουν σπάνια µονοποικιλιακά µέλια, υψηλής διατροφικής αξίας. Συσκευάζει και τυποποιεί το µέλι µας, σε σύγχρονο συσκευαστήριο πιστοποιηµένο κατά ΙSO:22000 και HACCP. Παράλληλα δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο στην διάθεση και προώθηση των προϊόντων µας στην ελληνική και διεθνή αγορά, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες και την ποιότητα που έχει το ελληνικό µέλι. Στο πλαίσιο αυτό συµµετέχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις τροφίµων και βιολογικών προϊόντων.

Η MELODIA της φύσης

❝  Τα πρώτα πέντε μου μελίσσια τα απέκτησα αναζητώντας ποιοτική τροφή για εμένα και την οικογένειά µου.
Πολύ σύντοµα η µελισσοκοµία µε κέντρισε γλυκά….και µε κέρδισε.
Εµβαθύνοντας την γνώση µου για την µέλισσα εντυπωσιάστηκα από τον τέλειο τρόπο λειτουργίας της και την τεράστια προσφορά της στο οικοσύστηµα. Συνεχώς αναζητώ τις καλύτερες ποικιλίες µελιού, που µπορεί να προσφέρει η παρθένα ελληνική φύση.
Έτσι έχω βρεθεί ανάµεσα σε µελισσοσµήνη που πετούν σχεδόν οργασµικά συλλέγοντας το νέκταρ και τη γύρη των λουλουδιών για να δηµιουργήσουν το πιο γλυκό τους δώρο. Σαν µια καλοκουρδισµένη ορχήστρα, που µε µαέστρο τη φύση και όργανα τις µέλισσες συνθέτει…. τη MELODIA της φύσης!
  ❞

Κυριάκος Βήρος, μελισσοκόμος, παραγωγός

H MELODIA των προοπτικών

Η MELODIA δραστηριοποιείται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Συµµετέχει σε διεθνείς εκθέσεις τροφίµων και βιολογικών προϊόντων (Food Expo  -Athens, Biofach – Nuremberg, Natural And Organic Products – London, Grecka Panorama And Greek Food Show – Warsaw κ.α. ) αναδεικνύοντας την ποιότητα των προιόντων της και του ελληνικού µελιού γενικότερα.